Ørum

Ørum Cykling gennemfører Tjele Langsø Rundt

Det er nu endeligt besluttet at gennemføremotionscykelløbet Tjele Langsø Rundt. Arkivfoto: Henrik Christensen / HC Fritidsfotograf

Nye lempelser gør det muligt for Ørum Cykling at gennemføre ottende udgave af det populære motionscykelløb med op til 185 deltagere.

Trods coronarestriktioner og en aflyst Molfoørfest har Ørum Cykling holdt fast i at ville gennemføre den ottende udgave af det populære cykelmotionsløb Tjele Langsø Rundt, og med de seneste lempelser er det nu endeligt besluttet at gennemføre løbet lørdag 8. august.

– Vi har snakket med både kommunen og politiet og fået alle tilladelser, selvfølgelig med forbehold for de krav, der er gældende på dagen, siger Kristian Steffensen fra Ørum Cykling.

Man må samles 200 personer og med plads til 15 frivillige hjælpere betyder det, at man i år kan stille med 185 deltagere, og der er allerede rift om pladserne, fortæller han.

– Lige nu har vi allerede omkring 90 tilmeldte, og det er mange flere, end vi plejer at have på det her tidspunkt, og det hænger sikkert sammen med, at mange cykelløb er aflyst i år, vurderer Kristian Steffensen og tilføjer, at der er mange nye blandt de tilmeldte, blandt andet fra Horsens, Himmerland og Aalborg-kanten.

Fokus på sikkerheden

Motionscykelløbet har også allerede en masse gengangere fra tidligere år tilmeldt, og det hænger blandt andet sammen med, at Tjele Langsø Rundt er kendt for at være et cykelløb, hvor der er styr på sikkerheden. Både i forhold til trafik med flagposter på ruten samt en førerbil eller motorcykel på de længste distancer. Opløbsstrækningen på Tjelevej bliver lukket for anden trafik i forbindelse med løbet, og så indskrænker man over for deltagerne, at cyklisterne tager hensyn til hinanden Arrangørerne understreger desuden, at færdselsregler skal overholdes, og at cykelhjelm er et krav.

På grund af coronasituationen har man i år taget ekstra forholdsregler.

– Vi deler folk op, når de ankommer, efter den distance, man er tilmeldt, og så har vi droppet depoterne på selve turen, fortæller Kristian Steffensen.

Ved tidligere løb har cykelrytterne kunne tappe vand fra store dunke forskellige steder på ruten, men i år får de i stedet udleveret flaskevand, som arrangørerne har fået sponsoreret. Derudover er der bananer til alle deltagere inden start. Der vil ikke være mulighed for bad, men der vil være adgang til toiletter og omklædning samt opbevaring af ting i forsamlingshuset i Tjelecenteret.

Udfordrende rute

Tjele Langsø Rundt er også et populært motionscykelløb på grund af rutens beskaffenhed med både bakker, skov og åbent landskab på den 32,5 kilometer lange rute rundt om Tjele Langsø, hvor deltagerne tilmelder sig til enten en, to eller tre omgange, svarende til 32,5, 65 og knapt 100 kilometer.

– Vi har nogle gode strækninger med meget vind, men vi har også en hård stigning op ad Drøwten i Lindum, siger Kristian Steffensen.

Cykelløb uden byfest

Som allerede nævnt plejer cykelløbet at være et indslag i Molfoørfesten, men den del af festligheden ved arrangementet må man undvære i år.

– Det bliver selvfølgeligt lidt mærkeligt, når vi er vant til   at der er liv omkring startfeltet med masser af familier ved festpladsen. I år bliver det lidt mere ‘hard core cykelløb’, og vi har også bedt deltagerne om at lade familien blive hjemme af hensyn til restriktionerne, siger Kristian Steffensen.

Alligevel håber han, at lokale borgere vil troppe op – med behørig aftstand – ved ruten og heppe på cykelrytterne.

Man kan stadig nå at tilmelde sig til Tjele Langsø Rundt, og hvis der stadig er ledige pladser,  kan det også ske på dagen.

Se mere på facebooksiden Tjele Langsø Rundt

Kommentarer