Rødding

Oplev ukrainsk musik i verdensklasse i Rødding kirke

Tirsdag 8. oktober kan man opleve det ukrainske orkester i Rødding kirke. Pressefoto

Tirsdag 8. oktober kan man få sig en spændende musikalsk oplevelse i Rødding kirke, hvor det ukrainske orkester, Dyvohray, giver koncert.

Folkemusik-ensemblet Dyvohray fra Kiev Filharmonikerne blev dannet i 1988. Alle fem musikere er uddannet på Tchaikovsky Statskonservatoriet i Kiev og regnes blandt de bedste musikgrupper af sin art i Ukraine.

Dyvohray’s meget spændende program er skabt specielt til det skandinaviske publikum og består af berømte ukrainske, danske og verdens melodier.

Ensemblet består af far, mor og datter suppleret med yderligere to ekvilibrister på deres instrumenter. Gennem deres musik skaber de en magisk variation af folklore, klassisk og moderne musik, der udtrykker skønheden og spiritualiteten i den ukrainske musikkultur.

Ensemblet spiller traditionel folkemusik tilsat elementer af skæg og ballade, så smuk musik, dans og skuespil forenes i deres optræden.

Deres repertoire er meget alsidigt og omfatter kompositioner baseret på ukrainsk folkemusik, verdensmusik samt klassisk og moderne musik – kort sagt musik for enhver smag, dygtigt og professionelt udført. Det er en uforglemmelig oplevelse, når Olga fremtryller fuglesangen, Le Canari på sin violin og publikum føler sig hensat til sommernattens trylleri.

Kommentarer