Skjern

Projekt Nørreå – Ansvarsbevidste politikere søges

Debatindlæg af Lone Frandsen, Løvskal, på vegne af Løvskal egnens Lokalråd. 

Ansvarsbevidste politikere søges – med mod på at støtte op om landdistriktet i den sydøstlige del af Viborg Kommune. 

Tør I støtte op om et stort projekt, der giver mulighed for fremtidens sportsaktiviteter på kanten af kommunen? Ja, familier fra to andre kommuner får også glæde af faciliteterne og ja, aktiviteterne foregår på tværs af Nørreå og på tværs af tre kommunegrænser. Projektets navn er ”Ud i det blå med projekt Nørreå”. 

Er det farligt at støtte op om et projekt, der forsøger at bryde grænser, eller er det nytænkende og nyskabende og en tvingende nødvendighed for at få et Danmark i bedre balance? 

Vi har været rundt ved erhvervsvirksomheder og foreninger i Tindbæk, Lee, Hjorthede, Hammershøj, Ålum, Vester Velling og Løvskal for at høre deres mening om projektet ”Ud i det blå med projekt Nørreå”, som Team Nørreå har udviklet i området ved Institutionerne i Skjern i samarbejde med DGI. 

Tro det eller ej, der er masser af arbejdspladser herude. Ja arbejdspladser, der gennem Coronakrisen har holdt hjulene i gang. Hvad skulle vi dog have gjort uden den store produktion af bl.a. fødevarer, der har sikret mad på bordet til alle danske og udenlandske køkkener. 

Herude kender vi ingen grænser, vi arbejder hver dag for at nedbryde dem. Her bor 3420 indbyggere fordelt med 2147 i Viborg Kommune, 903 i Randers kommune og 370 i Favrskov kommune. Antallet af indbyggere viser klart behovet for et samlingspunkt for lokale fritidsinteresser. Projektet; ”Ud i det blå med projekt Nørreå” er oplagt til at blive dette samlingspunkt for fremtidens nye muligheder. Der er langt til bl.a. faciliteter for springgymnastik og kanosejlads så til disse aktiviteter dækker området et meget stort opland. 

Har du som politiker mod til at hjælpe os med at få vores projekt gennem byrådet med et positivt resultat? så er jeg sikker på, at der er mange vælgere herude, der vil tænke på jer også efter kommunevalget. 

Projektet ”Ud i det blå med Nørreå” falder helt klart ind under pejlemærkerne for Løvskals udviklingsplan som borgerne har udarbejdet i samarbejde med Viborg Kommune. Planen er tidligere godkendt af Viborg Byråd. I planen lægger vi vægt på det gode samarbejde, vi har med vore nabolandsbyer. Et samarbejde der rækker ind over tre kommunegrænser og samler sig fysisk i Skjern. 

40 virksomheder og foreninger ville med glæde give os deres fulde opbakning. 

Ja, vi mødte en holdning, når vi forlod dem og sagde ”tusinde tak for hjælpen”. Så sagde de; ”Det er os, der takker”.

Sundhedsstyrelsen har bevågenhed på unges alkoholforbrug, og hvordan vi får ændret alkoholkulturen. Dette projekt lægger op til positive aktiviteter for de unge fra både Hammershøj, Bjerringbro og alle vores andre små landsbyer i området, som grænser op til det spændende projektområde. 

Findes der også politikere i Viborg Kommune, der vil sige ”Det er os, der takker”, ”I gør en stor indsats for at få Viborg, Randers og Favrskov kommuner til at hænge sammen”. I tråd med det nye samarbejde gennem Visit Aarhus som de tre kommuner alle er medlem af. Og i forlængelse af Landskabsstrategien for Nørreådalen. Et oplagt projekt her midt i Nørreådalen og midt mellem Randers, Viborg og Favrskov kommuner. Sammen er vi stærkere.

Vi ved, at politikerne, i en tid hvor kommunevalget nærmer sig, skal støtte op om sit eget nærområde. 

Ansvarsbevidste politikere søges derfor nu – med mod på at støtte op om landdistriktet i den sydøstlige del af Viborg Kommune. 

Vi siger på forhånd tak.

Kommentarer