Rødding

Rødding-borgerne tog godt imod ny film om ‘byen med udsigt’

Se billedserie Næsten 150 Rødding-borgere mødte op til filmpremiere og fællesspisning i Røddinghus mandag aften. Foto: Kim Bloch, Rødding Lokalråd

Mandag aften dannede et propfyldt Røddinghus rammen om fremvisning af en helt ny film om livet i Rødding. Lokalrådet og arbejdsgruppen bag filmen – Rødding Filmcrew – havde inviteret til premiere og spisning.

Rødding har fået midler fra Viborg Landsbysammenslutnings filmfond til at lave en film om byen. En gruppe frivillige har siden jul derfor arbejdet med at finde ’byens DNA’ og udvælge de aktiviteter og tilbud, som tilsammen gør Rødding attraktiv for nye borgere.

Det er blevet til en lille film på godt 4 minutter, og mandag aften 26. juni var rødding-borgerne inviteret til filmpremiere.

Stemningsbilleder

Filmen havde egentligt allerede premiere lørdag 24. juni på Snapsting sammen med de andre film fra puljen, men selv om der var godt opbakning på Nytorv, havde Rødding Lokalråd besluttet at invitere hele Rødding til fællesspisning og filmpremiere mandag.

Filmen viser ’en hverdag i Rødding’ – fra solen står op over byen til den går ned igen –med den smukke omgivende natur. Målet har været at vise en aktiv landsby, der med sin korte afstand til Viborg giver gode muligheder for at leve et sammenhængende landsbyliv, mens man har nem adgang til byens mange tilbud.

– Det var vigtigt for os, at filmen skulle beskrive Rødding med billeder mere end med ord, og det synes jeg, vi er lykkedes virkeligt godt med, fortæller næstformand i Lokalrådet, Trine Svenstrup Kinch, som også kan afsløre, at slutningen først kom i kassen for et par uger siden, da vejret og lyset skulle være helt perfekt til solnedgangen over søen.

Artiklen fortsætter under billedet…

Ægteparret Line og Martin Borup Larsen sammen med børnene, Frida og Emil. Foto: Viborg Netavis

Stemningsfuld og informativ

Efter filmfremvisningen var der fællesspisning, som på grund at det store opbud måtte rykkes uden for i Skibet. Her talte avisens udsendte med ægteparret Line og Martin Borup Larsen, som har boet i Rødding i 17 år. De havde taget deres 2 børn, Emil (11) og Frida (8), som begger optræder i filmen, med til fremvisningen – og ægteparret var meget begejstrede for resultatet.

– Jeg synes, filmen siger rigtig meget om byen, man kan virkelig genkende sig selv i den stemning, den har. Man kan faktisk godt føle sig lidt heldig ved at bo her, siger Line og smiler.

Parret synes også, at filmen får dækket alle væsentlige emner, der vedrører byen.

– Den kommer langt rundt med både skole, fritid, unge og gamle, byen og naturen. Jo, jeg synes, den siger meget om byen, siger Martin og tilføjer, at oplysninger om afstande til forskellige byer, lufthavn og så videre samtidig gør filmen meget informativ.

– Det er rigtig god historie fra den virkelige verden, skyder Frida ind.

Artiklen fortsætter under billedet…

Repræsentanter for byens ældre borgere. Ved venstre side af bordet: Bodil og Evald Bach samt Svend Haugaard. På højre side: Jens Peter og Jette Giversen samt Finn og Birgit Jørgensen. Foto: Viborg Netavis

Vi drager omsorg for hinanden

Inden for i salen har nogle ældre borgere søgt læ for blæsten. Rundt om bordet er man enige om, at det er en fin film, der er blevet lavet.

De har alle boet i byen i over 50 år, og de glæder sig over den udvikling, der er sket.

– Søen det er nu prikken over i’et, fastslår Evald Bach , og han hustru, Bodil, tilføjer:

– Den understøtter vores fantastiske natur. Vi har det hele – skoven og det kuperede terræn, og så søen der, der ligesom samler det hele. Det er bare en utrolig dejlig by at bo i, siger hun.

Man synes også, at den nye brugsuddeler er et væsentligt aktiv for byen.

– Nu har vi endelig fået en uddeler, som kæmper med næb og klør. Hun (Trine Kjeldsen, red.) har fået sat skik på butikken, og man bliver altid mødt med et smil af personalet. Det betyder meget, siger Bodil Bach og Jette Giversen samstemmende.

De er også enige om, at byen kan noget særligt, når det gælder med at drage omsorg for hinanden.

– Hvis for eksempel Finn her skal have en hånd med at komme rundt, så er de altid nogen, der træder til, siger Jette Giversen og hendes mand, Jens Peter, supplerer:

– Eller hvis man skal have et lift for eksempel ind til byen, så spørger man rundt, og så får man et lift, siger han.

Bodil Bach tilslutter sig:

– Og vi holder øje med hinanden. Hvis der er en nabo eller bekendt, man ikke lige har set et stykke tid, eller man ved, at en eller anden er syg, så ringer man eller kigger forbi; sådan er det, siger hun.

Der er enighed om, at det nok er det allerbedste ved at bo i Rødding

Medlemsskab

Inden fremvisningen først på aftenen fortalte formand for Lokalrådet, Niels Vinderslev, om Lokalrådets planer for den kommende tid. Man har blandt andet besluttet, at borgere og foreninger kan melde sig ind i Lokalrådet. Dels for at skabe noget økonomi i foreningen, men også for at få en tættere interaktion med byens foreninger og borgere.

De fremmødte blev desuden opfordret til at komme med gode ideer, og Lokalrådet fik på aftenen mange gode forslag til det videre arbejde med udvikling af byen, lyder meldingen.

Artiklen fortsætter under billedet…

Søstrene Emma på 13 (forrest) og Amalie på 10 år cyklede sig til en gratis ved Snapsting på Hjultorvet i Viborg lørdag 24. juni. Foto: Viborg Netavis

Rødding gi’r is

Rødding Lokalråd gentager hen over sommeren sidste års succes og giver is til alle, der cykler til Rødding og henvender sig i Brugsen med et sundhedskort, der beviser, at man bor i et andet postnummer end 8830.

En kampagne Lokalrådet også agiterede for ved landsbyarrangementet på Nytorv i Lørdags, hvor man kunne cykle sig til en is på stedet.

Rødding er en oplagt destination for en cykeltur fra Viborg, da man sidste år fik færdiggjort cykelstien langs Røddingvej. Isen kan nydes på den lille strand ved søen, hvor der også er offentlige toiletter, vand med mere.

Se filmen og mere om Rødding på www.rødding-viborg.dk

Kommentarer