Rødding

Seje børn fik sommeren at føle til Søløbet i Rødding onsdag

Se billedserie Der var sommerlunt ved søen, da startskuddet gik for Børneløbet i Rødding onsdag aften. Foto: Viborg Netavis

For en uge siden tyvstartede Rødding byfest med fredagsbar. Nu er byfesten så for alvor igang, og Rødding-borgerne har fået alt det dejlige vejr, andre har sukket efter hele sommeren.

Onsdag var der rigtig sommerstemning ved søen, hvor de fleste af byens borgere var stimlet sammen for at løbe, heppe eller bare hygge sig til Søløbet. Avisens udsendte overværede Børneløbet som sendte de mange superseje børn en tur rundt om søen.

Artiklen fortsættes under billedet…

3 hurtige drenge. Der blev godt nok kun taget tid på de 2 første, men vi synes nummer 3 også skulle med på billedet. I midten Lukas Bisgaard Kristoffersen (8), som løb de 2,5 kilometer på 12:32. Til højre, Emil Smaakjær Jørgensen (8), som blev nummer 2 med tiden 12:58; og til venstre, Jonas Aagaard Dendler Rasmussen (9), som kom ind på en flot 3. plads. Foto: Viborg Netavis

Inden startskuddet gik sørgede Andelskassens maskot, kaninen Money Bunny, for at få varmet de mange børn godt op inden den 2,5 kilometer lange tur rundt om Rødding Sø.

De yngste var de sejeste

Der var fine præmier til de to hurtigste henholdsvis drenge og piger, og det er værd at fremhæve, at pigernes andenplads gik til bare 6-årige Karoline Munkholm, der klarede turen på 15 minutter rent.

Artiklen fortsættes under billedet…

Vinderne blandt de yngste piger. Nummer 2 fra venstre, SiljeThybo Frederiksen (9) kom ind som hurtigste pige i tiden 14:37. Til venstre, Karoline Munkholm (6), som kom ind på en flot andeplads på 15 minutter rent. Trediepladsen (som vi ikke har tid på) delte veninderne, Alberte Munkholm og Farah Aljundi – begge 9 år. Foto: Viborg Netavis

I klassekonkurrencen var det også de yngste, der løb med sejren. Førstepladsen gik til 0. A på Sødalskolen. De vandt 1000 kroner til klassekassen samt en klassetur til Viborg Svømmehal. Andenpladsen gik til 3. A, som vandt 500 kroner til klassekassen, mens trediepladsen gik til 2. A, som indkasserer 250 kroner til klassekassen. Alle børnene var fra Rødding-afdelingen af Sødalskolen.

Artiklen fortsættes under billedet…

De børn, som allerede havde gennemført, løb ud på ruten for at hjælpe andre børn de sidste meter i mål. Foto: Viborg Netavis

Fredag for alle

I aften fredag er der gang i den over alt. Inden for i Røddinghus’ lokaler er der børnedisko, hvor Diskotek Bambi igen i år fyrer den max af i den ene ende af huset, mens de unge hygger sig med FIFA spil i den anden ende. Alt imens der uden for i Skibet smages på portvin

Stort program lørdag

I morgen lørdag går det løs efter morgenkaffen med børneunderholdning, mens markedet byder alverdens løjer – blandt andet på skrammelværksted, hoppeborg, ansigtsmaling, flødebollemaskine, stigegolf, airhockey, bordfodbold og pandekagebagning.

Senere på dagen samles havetraktorerne til det årlige træk, og i år I år er indlagt en ny disciplin: Traktorringridning. Ligesom sidste år kan man låne en havetraktor for at deltage.

Klokken 14 går kampen i gang for at finde Røddingmesterne i Human football for blandede hold. Arrangørerne har opfordret til, at holdene møder udklædt – noget Rødding-borgerne traditionelt er særdeles gode til; og der vil være præmie til bedste udklædte.

Fest og Årets spætte

Efter gadefodboldturneringen gøres klar til årets sommerfest i Skibet, hvor omkring 200 plejer at nyde god mad i hinandens gode selskab.

Som noget nyt har man arrangeret kaffe og kage inde i Røddinghus, for de der lige ønsker t hvile ørene lidt.

Så skal Årets Spætte udpeges – en pris, der gives til en borger, som har ydet en særlig indsats for byen. Sidste års tilfaldt æren Lasse Lauritsen, som også er tovholder på dette års byfest i Rødding.

Kommentarer