Hammershøj

Spejdere og skoleelever samarbejder om udeliv og læring

Torsdag i sidste uge var eleverne fra 6. klasse på Hammershøj skole ude for at prøve kræfter med klatring. Det var en dejlig dag, hvor der blev lavet udregninger på træernes højde og afprøvet højde ved selv at klatre til tops, fortæller Rikke Richtendorff. Fremsendt foto

Hammershøj Skole og den lokale spejdergruppe har fået støtte fra Friluftsrådet til klatreværktøj og en såkaldt feltesse til smedearbejde. Redskaberne er elementer der indgår i en styrket indsats for at skærpe børns interesse for bevægelse og læring i naturen.

Henrik Hove Hornum (tv) instruerede børnene i klatreteknikker og sørgede for, at alt foregik sikkert. Fremsendt foto

Siden coronakrisen satte sit præg på skoleelevernes skoledag med meget udeundervisning, er interessen for at ‘tænke ud af boksen’ blevet større.

– Vi vil gerne fortsætte med de gode erfaringer, vi har gjort under coronakrisen, og i langt højere grad – også fremadrettet – tænke den boglige undervisning ud i naturen, fortæller Rikke Richtendorff, som ud over at være håndarbejds- og designlærer på Hammershøj skole også er medlem af spejdernes bestyrelse.

Hun allierede sig med spejderleder og klatreinstruktør, Henrik Hove Hornum og matematikvejleder ved skolen, Michael Vendelbo, og sammen fik de defineret nogle konkrete projekter, som både skolebørn og spejdere kunne få glæde af.

– Men vi skulle bruge nogle midler, og da Friluftsrådet så kom med sin akutpakke, så skyndte vi os at søge penge, siger Rikke Richtendorff.

Eleverne havde masser af gå-på-mod med klatringen. Fremsendt foto

De fik 26.000 kroner, som er brugt til at indkøbe klatreudstyr og en feltesse.

– Henrik er jo klatreinstruktør, så det var helt oplagt at anskaffe udstyr og lære børnene basale teknikker. Det er genialt i undervisningen; man kan måle og beregne alt mulig i træerne, og det er et helt naturligt element i spejderarbejdet, forklarer Rikke Richtendorff.

Feltessen kan skolen bruge i udeværkstedet, mens spejderne kan få gavn af den, når de er på tur eller ved spejderhuset i Hammershøj.

Kommentarer