Rødding

Spillemandsmesse i Rødding Kirke

Spillemandsmessen er en gudstjeneste iklædt dansk folkemusik. Fremsendt foto

 

Folkemusikorkestret Jydsk på Næsen spiller, og Kulturrøddernes Kor synger sammen med Skals Kirkes voksenkor, når Spillemandsmessen opføres i Rødding kirke søndag den 12. marts.

Spillemandsmessen er en gudstjeneste iklædt dansk folkemusik, og den første af sin art på dansk. Teksten er skrevet af Holger Lissner. Musikken er komponeret af Ivan Bjerre Damgård og Michael Sommer med udgangspunkt i dansk traditionel dansemusik.

Spillemandsmessen er for blandet kor, solist og orkester (2 violiner, harmonika og kontrabas). Den blev uropført ved Danske Kirkedage i Roskilde i 2004.

Organistparret Betty og Peter Arendt, som stod for en musikgudstjeneste i Rødding kirke i september sidste år, har i en årrække arbejdet med verdensmusikken. Fra hele verden har de hentet musik og salmer hjem for at berige dansk kirkemusik. Det var også dem, der i 2003 opfordrede Holger Lissner til at skrive teksten til en ny dansk spillemandsmesse og Ivan Damgård og Michael Sommer fra gruppen Jydsk på Næsen til at skrive musikken.

Spillemandsmessen starter klokken 19.30 søndag den 12. marts.

 

Kommentarer