Viborg by

Sportmaster i Viborg opfordrer til digitalt træningsfællesskab

Med træningsapp'en The5WeekChallenge bliver det muligt for alle at være med uanset niveau. Pressefoto: Sportmaster.

Når man besøger Sportmaster er det ofte for at købe nye træningssko eller tanke op på udstyr. Fra i dag kan Danmarks største sportskæde, heriblandt Sportmaster i Viborg, nu også tilbyde et fem ugers digitalt sundhedsforløb med opstart den 13. januar. Med hjælp fra en app og to af Danmarks førende trænings- og kostvejledere har man bedste forudsætning for at kickstarte det nye år med en sund livsstil.

Januar er måneden, hvor mange skal i gang med at opfylde et nytårsfortsæt om at leve sundere: Ingen rygning, mere motion og en grønnere kostplan. Men vanens magt er stor, og derfor må mange af os i slutningen af måneden sande, at de sunde intentioner ikke rigtig holdt stik.

I år behøver det ikke at gå den vej, lyder det fra Sportmaster, som i dag lancerer ‘The5WeekChallenge’ – et digitalt forløb på fem uger, som starter den 13. januar 2020, og som skal hjælpe danskerne med at skabe sunde vaner, der varer længe.

Daglige udfordringer og personlige pointmål

The5WeekChallenge er baseret på en app og foregår lidt som et spil, hvor man skal samle pluspoint og undgå minuspoint ved at deltage i forskellige udfordringer. Det kan være alt fra 30 minutters fysisk aktivitet om dagen til almene lifehacks, som for eksempel at få sovet nok om natten.

Selvom The5WeekChallenge foregår digitalt, bliver forløbet individuelt. Man lægger nemlig ud med at gennemføre et digitalt sundhedstjek – et slags sundhedseftersyn – hvor blandt andet kropsalder og personlige pointmål fremgår. På den måde kan man få indblik i, hvordan ens nuværende livsstil ser ud, og hvor man med fordel kan sætte ind for at føle mere velvære og glæde, som i sidste ende er målet.

Lokal glæde over nyt tilbud til kunderne

Hos Sportmaster i Viborg er man spændte og glade for, at man som sportskæde nu kan tilbyde kunderne noget helt nyt.

– Det betyder meget for os her hos Sportmaster i Viborg, at vi udover at sælge sportstøj og udstyr af høj kvalitet også kan være med til at hjælpe folk i gang til en sund og aktiv livsstil. Med The5WeekChallenge bliver det muligt for alle at være med uanset niveau. Vi håber, at en hel masse borgere fra hele Viborg Kommune har lyst til at deltage, lyder det fra Anders Svith Mortensen, butikschef hos Sportmaster i Viborg.

Når The5WeekChallenge slutter, gentages sundhedstjekket, og deltagerne kan få et diplom.

Der vil under hele forløbet være masser af ‘gulerødder’ i form af præmier på højkant til de, som deler deres sejre og udfordringer med de øvrige deltagere eller vinder de ugentlige udfordringer.

Eksperter med på råd

To eksperter er med på sidelinjen under hele The5WeekChallenge. Henrik Duer er træningsfysiolog, og mange kender ham fra TV3-programmet ”Ekstremt fed – et år til at redde livet.” Michelle Vesterby er en af verdens bedste kvindelige triatleter på Ironman-distancen, og i TV-2-programmet ”Jernkvinden”, har hun givet danskerne indblik i, hvordan hun på kun tre måneder efter kejsersnit med sin søn lykkedes med at blive nummer fem til Copenhagen Ironman.

Gennem appen kommer de med deres faglige og erfaringsmæssige bud på, hvad man kan gøre for at komme godt igennem ugens udfordring. Ifølge Henrik Duer er særligt én ting meget vigtig:

– De fleste har prøvet at ændre livsstil. De fleste har også prøvet at fejle med det. Og når man har fejlet mange gange, så mister man troen på, at det kan lade sig gøre. Omvendt kan man sige, at det er de færreste, der har givet op, når de er foran. Derfor er det rigtig vigtigt at være realistisk med sine målsætninger, så man har den bedste forudsætning for at lykkes med de små delmål og forblive motiveret. Med The5WeekChallenge hjælper Sportmaster dig til at blive konkret, holde styr på dine mål og fejre dine succeser, lyder det fra Henrik Duer.

Brug fællesskabet – du kan ikke gøre det alene

Ifølge Michelle Vesterby er det også vigtigt ikke at stå helt alene med en livsstilsændring. Derfor mener hun, at man skal benytte sig af det fællesskab, som The5WeekChallenge lægger op til. Hun foreslår blandt andet, at man deler sine op og nedture med de andre deltagere på de sociale medier og inddrager sin familie:

– Det er en god idé at dele sine drømme og sit mål med sine nærmeste. Det er vigtigt, at man giver dem medejerskab og gør dem til en del af projektet. For det kan være rigtig svært at komme af sted, hvis man render rundt med dårlig samvittighed. Jeg ville aldrig være kommet hertil, hvis det ikke havde været med min families opbakning, fortæller Michelle Vesterby.

Tilmeld dig før jul og få ekstra fordele

 Der er god grund til at give dig selv The5WeekChallenge i julegave. Køber du før den 24. december, har du nemlig mulighed for at deltage i lodtrækningen om en julegave fra Sportmaster.

Appen er udviklet i samarbejde med 7Peaks, som ved hjælp af innovation og forskning har specialiseret sig i at lave app-løsninger til arbejdspladser med henblik på at forbedre sundheden.

Fakta om The5WeekChallenge

Deltagelse i The5WeekChallenge koster 99,- kr. og kan købes online eller i din lokale Sportmaster.

Man kan købe adgang til The5WeekChallenge online eller i Sportmaster-butikker inden startskuddet lyder den 13. januar 2020.

Fra den 1. januar 2020 kan man downloade appen og gennemføre det digitale sundhedstjek, der angiver kropsalder og et personligt pointmål.

Læs mere på challenge.sportmaster.dk

Sportmaster har med The5WeekChallenge allieret sig med to TV-kendisser, nemlig træningsfysiolog Henrik Duer, som blandt andet er kendt fra TV3-programmet ”Ekstremt fed – et år til at redde livet” samt Michelle Vesterby, der er en af verdens bedste kvindelige triatleter på Ironman-distancen, og som lykkedes med at blive nummer fem til Copenhagen Ironman bare tre måneder efter hun satte sin søn i verden ved kejsersnit. Pressefoto

Kommentarer