Bjerringbro

To mænd tiltalt: Stjal for i alt to millioner fra blandt andre Hedemølle Efterskole i Bjerringbro

En lang række højskoler og efterskoler, her iblandt Hedemølle Efterskole i Bjerringbro, var i 2018 udsat for tyveri, hvor gerningsmændene stjal computere, telefoner og andre værdigenstande til en samlet værdi af to millioner kroner.

To 25-årige mænd fra Aarhus er nu tiltalt for at have stjålet værdier for omkring to millioner kroner fra 30 forskellige skoler i Jylland og på Fyn. Tyverierne er gået ud over flere end 200 elever.

Første tyveri på det lange anklageskrift er et tyveri begået den 5. januar på en efterskole i Bjerringbro. Her stjal gerningsmændene ni bærbare computere og andet elektronisk udstyr til en værdi på i alt 40.000 kroner.

Samme mønster fulgte gerningsmændene de næste måneder ved flere lignende indbrud på jyske efterskoler. Største udbytte fik tyvene i Bramming den 13. marts, hvor de slap af sted med 42 bærbare og en PlayStation til i alt 362.000 kroner.

Politihunde fandt koster

Den 12. juni klappede fælden så. En elev opdagede en mand, der sneg sig rundt på en efterskole i Hammerum ved Herning. Kort efter kunne skolen konstatere, at der var stjålet flere computere og trådløse høretelefoner. En patrulje skyndte sig til området, og på Århusvej ved Silkeborg fandt betjentene to mænd ved en bil i et skovstykke.

Politihunde på stedet snusede sig efterfølgende frem til kosterne fra efterskolen, der lå gemt i skoven, og begge mænd blev anholdt og sigtet for tyveri.

Koster forsvandt ud af landet

Efterforskerne har siden kædet de to personer sammen med tyverier på i alt 30 efterskoler.

– Der er tale om organiseret og planlagt tyveri, hvor man bevidst er gået efter bærbare computere. Vores efterforskning tyder desuden på, at det stjålne ganske hurtigt er forsvundet ud af landet, forklarer anklager i sagen Jhin Lee.

Da tyverierne er foregået i mange forskellige områder i Jylland og på Fyn, har flere politikredse assisteret Østjyllands Politikreds i efterforskningen af sagen.

Retsmøderne mod de to tiltalte begynder den 25. januar.

Kommentarer