Bjerregrav

Tre dage med aktiviteter i Hvolris Jernalderlandsby

Falkoner Frank Skaarup laver opvisning med sin smukke falk. Derudover er der mange andre spændende aktiviteter i Hvolris Jernalderlandsby tre dage i efterårsferien. Foto: Berit Guldbrand/Hvolris Jernalderlandsby

I efterårsferien vender jernalderfolket tilbage til Hvolris til forskellige gøremål inden vinterens komme. I tre dage kan man deltage i et væld af aktiviter i jernalderlandsbyen.

Jernaldermaden bobler i krukkerne, smeden hamrer ved essen, garveren skraber skind, der arbejdes med uld, historiefortælleren sidder klar i huset ved bålet og meget mere.

Tirsdag får landsbyen besøg af falkoner Frank Skaarup, som præsenterer sin elegante falk. Han fortæller om falkejagtens historie, om træning og pleje af rovfuglene, der er verdens hurtigste dyr.

Onsdag kommer der besøg fra vikingetiden, og alle modige piger og drenge kan udfordre  en ‘ægte’ vikingekriger. Der vanker desuden en præmie til den bedste bueskytte.

Vild mad

Torsdag er der sanketur og vild mad med naturvejleder Hanne Sørensen. Hun er med i projektet ”Vild Mad”, som sætter fokus på naturens spiselige planter. Man får et godt indblik i jernalderens og naturens spisekammer, og Hanne Sørensen vil også løfte sløret for den nyeste viden på madfronten fra arkæologerne.

Efter sanketuren laves der mad over bål på jernaldervis, og der er smagsprøver til alle besøgende.

Alle tre dage er der forskellige aktiviteter i landsbyen. Man kan blandt andet afprøve sit talent for bueskydning og smedning, og man kan få et indblik i oldtidens håndværk.

Historiker Henrik Asferg beretter om den legendariske Anders fra Hvolris, som var en af de absolutte hovedkræfter bag udgravningerne på Hvolris og dertil en excentrisk og levende fortæller.

Læs hele programmet på jernalderlandsbyens hjemmeside.

Kommentarer