Viborg By

Tre gymnaster fra Viborg udtaget til EM i TeamGym 2021

Sara Jao fra Viborg under EM-udtagelsen til landsholdene i TeamGym. Foto: GymDanmark, Josias Juliussen

Tre gymnaster fra Viborg Gymnastikforening er udtaget til at repræsentere Danmark til Europamesterskabet i TeamGym til april næste år.

Stephanie Jæger Kjeldsen og Emilie Mogensen er udtaget som en del af mixlandsholdet, der består af både kvindelige og mandlige gymnaster. Mixholdet vandt sølv ved EM i 2018.

Sara Jao er udtaget som en del af damelandsholdet. De skal forsvare deres bronzemedalje eller se, om det måske kan blive til en medalje af en endnu højere kaliber i 2021, hvor EM afholdes i Danmark, nærmere bestemt i Ballerup Super Arena.

Fysik og selvdiciplin

Den sidste test og udtagelse foregik 10. oktober i Svendborg GF, hvor Viborg-gymnasterne sammen med gymnaster fra hele Danmark var samlet for at kæmpe om de sidste pladser på de danske landshold. Gennem hele dagen blev gymnasterne testet i deres gymnastiske færdigheder med fokus på blandt andet sværheden af spring, udførslen af rytmiske sekvenser og deres generelle fysiske form. Elementer der gør en god TeamGym-gymnast, men som ikke er meget værd, hvis træningsmoral, samarbejdsevne og selvdisciplin ikke også er til stede, hvilket ligeledes er noget landstrænere kigger på for at kunne sætte landsholdene.

– Alt i alt er jeg virkelig imponeret, glad og lettet over at se, at dansk TeamGym stadig består og at der arbejdes så godt ude i alle klubberne. Jeg nyder at se at mange af herrerne kommer igen og igen og har været med som juniorer og bevæger sig videre op og bliver seniorer. Så bliv endelig ved med at træne godt ude i klubberne, det er grunden til vi kan have en så fantastisk landsholdssamling, udtaler landstræner Lars Nørregaard.

TeamGym er herhjemme den mest populære konkurrenceform inden for gymnastikken og Danmark er en af de førende nationer i verden. De danske seniorherrer har vundet EM-guldet ved de sidste 10 mesterskaber.

EM i TeamGym afholdes i Ballerup Super Arena fra 14-17 april 2021 og arrangeres i et trekløversamarbejde af Danmarks Gymnastikforbund (GymDanmark), Sport Event Denmark og Ballerup Kommune for European Gymnastics.

Der konkurreres på både senior og junior-niveau. Find listerne med navne på alle de danske landsholdsgymnaster på www.gymdanmark.dk

Fakta om EM i TeamGym 2021

  • EM i TeamGym foregår samlet i en uge, men med konkurrencer i fire dage.
  • Der afvikles både junior (pige, dreng, mix) og senior (mænd, kvinder og mix) og Danmark stiller med landshold i alle rækker – dvs. 6 landshold.
  • Målsætningen ved EM 2021 på hjemmebane er medaljer i alle rækker.
  • Der deltager i gennemsnit omkring 700 deltagerere fra ca. 16 nationer.
  • EM blev rykket fra oktober 2020 pga. corona og afholdes i Ballerup Super Arena d. 14.-17. april 2021.
  • Stephanie Jæger under var strækt springende under udtagelsen og fik en plads på et af de danske landshold til EM 2021. Foto: GymDanmark, Josias Juliussen

Kommentarer