Viborg By

Ulrik Wilbek bliver ny formand for KL’s Socialudvalg

Arkivfoto: Viborg Kommune

Borgmester Ulrik Wilbek bliver ny formand for KL’s Socialudvalg. Christina Krzyrosiak Hansen fra Holbæk overtager næstformandsposten.

KL’s bestyrelse har konstitueret sig på ny, og det betyder, at Ulrik Wilbek (V) bliver ny formand for KL’s Socialudvalg.

Ulrik Wilbek har været næstformand i udvalget siden 2018 og erstatter Thomas Adelskov, der af personlige årsager trak sig fra posten med udgangen af september.

Ulrik Wilbek sidder også i KL’s bestyrelse.

– Jeg har siddet som næstformand i Socialudvalget i tre år og ser frem til at fortsætte samarbejdet med udvalget og aktørerne på socialområdet i min nye rolle. Vi har mange spændende dagsordener, som vi skal fortsætte arbejdet med for at sikre en god social indsats for en lang række borgere. Det er blandt andet den kommende 10-års plan for psykiatrien, Barnets Lov og ikke mindst handicapområdet, hvor vi blandt andet har nogle udfordringer i forhold til ankesystemet. Her håber jeg, at vi kan få en god dialog med regeringen og Folketingets partier om en løsning, siger Ulrik Wilbek.

Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) bliver ny næstformand for Socialudvalget. Hun har desuden overtaget pladsen i KL’s bestyrelse efter Thomas Adelskov.

KL’s Socialudvalg beskæftiger sig blandt andet med socialpolitik, det specialiserede socialområde, voksne og børn, socialpsykiatri, udsatte børn og familier, misbrugsområdet, velfærdsteknologi.

Kommentarer