Vammen

Vammen viste resultatet af vilje og vedholdenhed

Se billedserie Morgentågen lettede og sendte smuk sol over arrangmentet i Vammen lørdag formiddag.

Vammen tog sig helt fortryllende ud i morgendisen, da landsbyen lørdag morgen bød velkommen til kultur- og fritidsudvalget ved Viborg Kommune. Og nærmest som på bestilling brød solen igennem, netop som delegationen af politikere trådte ud af bussen.

Vammen var dagens første stop på rundturen til de byer, som er nomineret til ‘Årets Lokalområde’ i Viborg 2017, og de lokale borgere havde været tidligt oppe for at klæde byen pænt på til besøget.

Artiklen fortsætter under billedet…

Formand for borgerforeningen, Dorthe Linnemann Filskov, bød velkommen, da kultur- og fritidsudvalgets medlemmer ankom til Vammen som første sted på dagens rundtur. Foto: Viborg Netavis

Delegationen som foruden borgerguide og kulturmedarbejder, Susanne Bendtsen, bestod af formand Per Møller Jensen (S), Gudrun Bjerregaard (V), Anders Bertel (S), Ib Bjerregaard (V), Flemming Lund (S) og  Michael Nøhr (V) blev allerede, inden bussen nåede Vammen, præsenteret for byens mange og værdige argumenter for at vinde titlen.

– Vi havde simpelthen besluttet at hoppe på bussen et stykke uden for byen for at nå at fortælle politikerne alt det, vi har at berette om vores by, fortæller Allice Schrum, som sidder i byens markedsføringsgruppe.

Hun var også udpeget til at sørge for, at den stramme tidsplan blev overholdt. Det gav blandt andet nogle ramsaltede kommentarer fra buschaufføren, om blev beordret til at holde ind flere steder undervejs, fortæller hun.

Delegationen blev sat af ved hallen, hvor formand for borgerforeningen, Dorthe Linnemann Filskov, sammen med en flok Vammenborgere bød velkommen.

Artiklen fortsætter under billedet…

Kultur- og fritidsudvalgets medlemmer blev informeret om Vammens tilbud på en tur gennem byen. Her er der et kort stop ved Langsø Friskole. Alice Schrum (nr. 2 fra højre) sørger for at holde tidsplanen, mens Dorthe Linnemann Filskov (nr. 4 fra højre)  har ansvaret for præsentationerne. Foto: Viborg Netavis

Herefter gik startede en rundtur i byen med en kort rundvisning i og fortælling om hallen, inden turen gik hen til skolen og videre til kirken, legepladsen og forsamlingshuset. Dorthe Linnemann Filskov førte an, og  undervejs blev gjort små stop, hvor repræsentanter for byens mange tilbud fortalte om historien bag den udvikling, Vammen har gennemgået og stadig er i gang med.

I starten af Den Grønne Kile var opsat et sejltelt, hvor der blev serveret kaffe med rundstykker og kage.

Hele vejen fulgte borgere med, som undervejs kunne berette om aktiviterne, drømmene og visionerne for byen.

Vi har allerede vundet

Besøget i Vammen sluttede for enden af Den Grønne Kile – efter endeløse fortællinger om al den aktivitet, området sammen med resten af byen danner ramme om – helt nede ved søen og Det rekreative område, inden dommerkomiteen rullede videre til næste by.

Med sig fik de en mappe med dokumentation for de mange tiltage,der er gjort i Vammen: Markedsføringspostkort, kort over vandreruterne, program fra byfesten 2017, seneste udgave klubbladet samt program fra årets Lokaldyst, som byen i år blev kåret som vinder af.

Artiklen fortsætter under billedet…

Sammen med den sidste morgendis forlod delegationen fra Viborg Kommune Vammen by via Den Grønne Kile. Herfra gik turen til Det Rekreative Område og Tjele Langsø, hvor besøget sluttede. Foto: Viborg Netavis

Duggen lettede og støvet lagde sig efter en hektisk formiddag i den lille by

– Vi er meget tilfredse og glade, vi synes det gik rigtigt godt – også selvom vi var under tidspres for at få det hele fortalt, fortæller  Alice Schrum, som synes, at politikerne var lydhøre og interesserede.

– Som de mange ting, vi som borgere har ført ud i livet sammen, så har denne proces proces også styrket os som by og lokalsamfund endnu mere, og vi bliver hele tiden bekræftet i, at vi gør noget rigtigt. Så vi har allerede vundet – uanset, hvad udfaldet bliver efter weekenden, siger hun.

Selvom støvet nok har lagt sig efter dagens arrangement, så er Vammenborgerne i arbejdstøjet igen i morgen klokken 9.00, hvor der er kaldt til borgermøde. Her vil man passende kunne evaluere på dagens bedrift – og så vil de næste spændende projekter blive præsenteret.

Vammen er måske ikke ligefrem, ‘byen der aldrig sover’ – men de ligger bestemt ikke på den lade side.

Mandag morgen offentliggør Per Møller Jensen på Radio Viborg, hvem der løber med titlen ‘Årets lokalområde’.

Kommentarer