Viborg

En vandretur er godt for både sjæl og legeme

Viborg-egnen rummer en skatkiste af smukke naturperler, så vandreturen giver noget til både krop og sjæl. Arkivfoto

Sæt et mål for din vandring det er sundt for dit helbred! Sådan lyder opfordringen fra vandreforeningen Fodslaw, som har nogle tilbud til at hjælpe med at holde nytårsforsættet – hele året.

Nytårsforsætter om at bevæge sig mere og komme i form bliver der lavet rigtig mange af – og lige så mange løber ud i sandet, så snart kalenderen viser januar måned, og termometeret viser minusgrader. Vandreforeningen Fodslaw har nogle tilbud, der kan hjælpe med at holde nytårsforsættet hele året.

– For at leve op til sin egen ambition om at bevæge sig mere, er det dels vigtigt, at målet ikke skal være større, end det er muligt at holde det, dels at få hjælp fra andre – begge dele kan vi tilbyde i Vandreforeningen Fodslaw, fastslår landsformand Knud Overgaard Andersen.

Naturoplevelser på Viborg-egnen

Rundt omkring i hele Danmark er der fantastiske naturoplevelser, som bare venter på motionister af enhver art. På Viborg-egnen er der ruter af mange forskellige længder og sværhedsgrad: Inderøen ved Hald Sø, rundt om Viborg-søerne, Undallslund-, Skrikes- og Neckelmanns Plantager, Ø Bakker, Viborg Naturpark, Kongenshus Mindepark og så videre.

Der er ruter for både nybegyndere og for de mere garvede vandrere, men fælles for ruterne er, at de alle byder på unikke og forskelligartede naturoplevelser.

Noget for både den nye, erfarne og ekstreme

– Vi har masser at tilbyde, både til dem med masser af kilometer i benene og dem, der aldrig har prøvet at vandre før, siger landsformand Knud Overgaard Andersen.

Er man helt grøn udi vandring, kan det første mål være at træne sig op til at gå 10 kilometer i løbet af 3 måneder. Det vil stadig kræve træning og kræver, at man gå en lille tur cirka tre gange om ugen – én af dem kunne jo passende være med din lokale Fodslaw forening.

– Er du derimod vant til at vandre lidt, skal du naturligvis udfordre dig selv mere, siger Knud Overgaard Andersen.

Det kan gøres både inden for og uden for Danmarks grænser. For eksempel kan man på den årlige Hærvejsmarch i Viborg, der løber over 2 dage prøve ruterne på enten 2 x 10, 20, 30, 40 eller 45 kilometer, fortæller formanden.

Hærvejen kan gøre selv de stærkeste fødder ømme

Til den ekstremt øvede vandrer foreslår Fodslaws landsformand, at man kan prøve kræfter med hele ruten på Hærvejsvandringen som afvikles hvert år i uge 28. Det er en 300 kilometer lang rute fra Slesvig til Viborg.

Følg i fodsporene af gøglere, kræmmere, ludere og lommetyve, studedrivere og pilgrimme, som siden middelalderen har vandret på Hærvejen, lyder opfordringen fra formanden.

– Hele turen varer 7 dage, og det kan give ømme ben til selv den, der er i rigtig god form, forsikrer Knud Overgaard Andersen.

I 2019 har foreningen også en lidt kortere udgave på 200 kilometer på 1 uge, her bliver deltagerne kørt de sidste kilometer hjem hver dag.

Fakta om Fodslaw

Vandreforeningen Fodslaw startede i 1970 og har 38 lokalforeninger i Danmark med samlet ca. 4.300 medlemmer.

Fodslaw arrangerer:

  • Hærvejsvandringen fra Slesvig til Viborg. En tur på 200 kilometer eller 300 kilometer på 7 dage. Dette er hvert år i uge 28.
  • Julemotionsture 2.-3.-4. juledag, her er der 22 startsteder over hele landet.
  • Vandrerejser til udlandet.
  • Lokalforeningerne har hver uge en eller flere motionsture.

Her finder du Viborgafdelingen.

Læs desuden mere på www.fodslaw.dk  og find de ugentlige weekendvandreture på www.vandrekalenderen.dk 

På med vandrestøvlerne. En god travetur er en god måde at opfylde – og holde – nytårsforsæt om mere motion og en sundere livsstil. Pressefoto

Kommentarer