Viborg

Vibland-formand er valgt ind i bestyrelsen for Landdistrikternes Fællesråd

Formand for Vibland, Lone Kastberg (tv), blev fredag stemt ind i bestyrelsen for Landdistrikternes Fællesråd. Arkivfoto: Jan Szwed

Fredag i sidste uge var var der virtuel generalforsamling i Landdistrikternes Fællesråd, hvor godt hundrede deltagere blandt andet skulle stemme om, hvem der skulle have tre ledige bestyrelsesposter.

Vibland (Viborg Landsbysammenslutning), som har været medlem af Landdistrikternes Fællesråd siden 2016, deltog med tre delegerede.

Der var kampvalg på de tre ledige bestyrelsesposter for henholdsvis A-medlemmer, B-medlemmer og C-medlemmer, som er den kategori, Vibland hører under.

Sammenslutningens formand, Lone Kastberg, Møldrup, var blevet opfordret til gå efter bestyrelsesposten i  C-gruppen, så der var ekstra spænding, dette års generalforforsamling bland Viblands delegerede.

Lone Kastbergs modkandidat var Anders Brandt opstillet af Sønderborg Landsbyforum, som gik efter genvalg, og det blev da også et tæt løb, som LoneKastberg lige akkurat vandt med én stemme mere.

– Jeg er utrolig glad for at blive en del af bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd, fordi jeg brænder så meget for landdistrikterne og landsbyerne – deres forcer såvel som udfordringer. Det skal vi fortsat have et godt greb i og et synligt fokus på. Derudover vil jeg gerne være med til at sikre, at vi stadig møder landdistrikterne i øjenhøjde, udtaler Lone Kastberg i en pressemeddelse fra Landdistrikternes Fællesråd.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard udtaler:

– Der er blevet valgt fire kompetente repræsentanter ind i Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse, hvoraf to er helt nye ansigter. Det er en stor glæde at byde velkommen til både de nye og de genvalgte stærke kræfter, og jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet med bestyrelsen efter sommerferien, siger han og sender en tak til de to medlemmer, der måtte se sig slået på målstregen.

Kommentarer