Viborg

Viborg Bibliotekerne åbner dørene igen

Den 18. maj kan borgerne igen låne og aflevere materialer i Viborg Bibliotekerne. På baggrund af regeringens nye udmeldinger, vil Viborg Bibliotekerne igen åbne for udlån og aflevering af materialer.

Nu kan borgere i Viborg Kommune snart besøge Viborg Bibliotekerne igen. Fra den 18. maj kl. 10.00 slår bibliotekets medarbejdere dørene op og byder velkommen. Det bliver igen muligt at låne og aflevere bøger på bibliotekerne.

– Vi glæder os rigtig meget til at genåbne Viborg Bibliotekerne og byde alle velkommen tilbage. Vi sørger for, at sikkerheden er i top, og at vi overholder myndighedernes retningslinjer, så alle kan føle sig trygge på bibliotekerne, siger Biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen.

Nye retningslinjer for ophold på biblioteket

Viborg Bibliotekerne tager alle forholdsregler med afstand og god hygiejne og beder borgerne om kun at benytte bibliotekerne, hvis man er rask. Er man sløj eller syg, skal man blive hjemme.

I første omgang bliver det ikke muligt at læse avisen, benytte computerne, at printe, kopiere eller scanne – og leg i børnebiblioteket er heller ikke muligt. Dette skyldes, at man ifølge myndighedernes anvisninger udelukkende må tage ’kortvarigt stående ophold’ i bibliotekets lokaler, som det hedder. Man kan derfor i princippet kun låne eller aflevere materialer – ’biblioteket classic’.

– Vi vil gerne passe godt på både borgerne og medarbejderne, så derfor følger vi naturligvis myndighedernes anvisninger. Men vi glæder os simpelthen så meget til at se vores lånere igen, siger Biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen.

I første omgang er det bibliotekerne i Viborg, Stoholm, Karup, Bjerringbro, Houlkær og Skals som åbner. I løbet af de næste uger følger de fire biblioteker i Ørum, Møldrup, Frederiks og Rødkærsbro.

Aflevering af bøger

Man har til og med lørdag den 30. maj mulighed for at aflevere de materialer, man har lånt, uden at skulle betale gebyr. Fristen gælder for de materialer, der er udløbet i nedlukningsperioden. Fra og med 1. juni vil man igen skulle betale gebyr, hvis de lånte materialer har overskredet lånefristen.

Kommentarer