Viborg By

Viborg Bibliotekerne åbner for reservationer og afhentning af bøger

Viborg-bibliotekerne tilbyder nu, at alle kommunens borgere kan reservere og afhente bøger på hovedbiblioteket i Viborg og på Bjerringbro Bibliotek i Gudenåhuset. Pressefoto

Nu er det igen muligt for borgere i Viborg Kommune at reservere og afhente reserverede bøger, film, spil og musik på Hovedbiblioteket i Viborg og i Gudenåhuset, på Bjerringbro Bibliotek.

Mange borgere har efterspurgt muligheden for at hente reserverede bøger, film, spil og andre materialer på Viborg Bibliotekerne. Indtil nu har det været forbeholdt studerende og materialer til undervisningsbrug. Men reservering og afhentning udvides nu til at gælde for alle borgere.

Viborg Bibliotekerne er klar med en løsning, som gør det sikkert at afhente reserverede materialer på to af bibliotekerne i Viborg Kommune.

– Vi er glade for, at vi kan imødekomme den store efterspørgsel og interesse, der er for at reservere og afhente bøger, film og spil på biblioteket, siger biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen.

Sikkerhed og hygiejne er på plads

Det er op til den enkelte kommune at vurdere, hvordan og i hvilket omfang udlån og aflevering kan foregå, og i Viborg er der opbakning fra politikerne til at give muligheden for alle borgere og ikke alene for studerende.

Sikkerhed og hygiejne er helt i top, med ekstra rengøring, klare retningslinjer og ved at bibliotekspersonalet tilser, at afstandskravet på to meter overholdes. Der vil således kun være få mennesker på biblioteket ad gangen og der er ikke adgang til andre materialer end dem man på forhånd har reserveret hjemmefra. Både udlån og aflevering sker via selvbetjeningsautomaterne.

– Vi skal sikre, at aflevering og afhentning af materialer foregår uden smitterisiko, og det gør vi blandt andet ved at holde øje med at afstandskravet på to meter bliver overholdt og ved at minimere kontakten mellem personale og borgere, lyder det fra Britta Thuun-Petersen.

Borgere i Viborg Kommune kan således nu gå ind og reservere bøger i biblioteks-app’en eller på Viborg Bibliotekernes hjemmeside. Her kan man vælge at afhente sine reserverede materialer hos enten Hovedbiblioteket i Viborg eller i Gudenåhuset, på Bjerringbro Bibliotek.

Bibliotekets medarbejdere er klar til at hjælpe med at reservere og svare på spørgsmål i hele Viborg Bibliotekernes åbningstid på telefon 8787 3434 eller på mail viborgbibliotekerne@viborg.dk.

Ingen afhentning i Ørum

På Ørum Bibliotek, der ligger på Ørum skole, kan man på grund af coronanedlukning ikke tilbyde den samme ydelse, men man prøver alligevel at stå til rådighed.

På byens facebook-side skriver man:

“Desværre kan Ørum Bibliotek ikke tilbyde afhentning af reserverede materialer. Venter du på et reserveret materiale, som du gerne vil have, før vi er tilbage på skolen, så send en mail til viborgbibliotekerne@viborg.dk att: Ørum Bibliotek, så prøver vi at hjælpe dig så godt vi kan.”

Se åbningstider for Bjerringbro Bibliotek og Hovedbiblioteket i Viborg på www.viborgbib.dk

Kommentarer