Viborg

Viborg Bibliotekerne deltager i landsdækkende videnskabstema

Pressefoto

To dage i februar deltager Viborg Bibliotekerne i ‘Eksperimentarium om kroppen’

”Viden skaber os – kroppen” er overskriften, når biblioteker i hele landet i samarbejde med DR undersøger kroppen indefra og ud med videnskabelige beskyttelsesbriller på.

Der bydes blandt andet på interaktive aktiviteter, hvor hele familien opfordres til at eksperimentere, lave sammenligninger og tests af, hvordan ydre faktorer og livsstil kan påvirke menneskekroppen.

Temaet bliver kort og godt en hyldest til vores krop, lyder beskrivelsen.

Oplev kroppen

Mandag den 12. og tirsdag den 13. februar slår Hovedbiblioteket i Viborg derfor dørene op for et ‘Eksperimentarium om kroppen’.

Her er der forsøg og aktiviteter for alle, hvor man for eksempel kan teste sin reaktionsevne, smertetærskel, quizze og blive klogere på kroppen.

Lone Engel Westphall, leder for Læring og Viden ved Viborg Bibliotekerne, udtaler:

– Det at formidle viden og skabe rammer for læring er blandt bibliotekernes kerneopgaver og vi kan som bibliotek være med til at få viden ud fra forskergangene og gøre videnskab spændende og fascinerende for mange danskere. Også for dem, som ikke på forhånd er interesserede i temaet.

Ifølge Lone Engel Westphall handler videnskab om at skabe, om at være nysgerrig og om at bringe ny viden i spil. Derfor mener hun, det er oplagt, at Viborg Bibliotekerne sammen med 65 andre biblioteker er gået sammen om at formidle videnskaben ude på bibliotekerne.

Samarbejde med Danmarks Radio 

Danmarks Radio hylder også videnskaben i hele 2018, og i foråret vises en tv-serie om menneskekroppens livsfaser i 4 afsnit.

‘Viden skaber os’ er et tværgående samarbejde mellem DR og en lang række af landets biblioteker. Temaet løber over hele 2018 i to dele, hvor kroppen behandles i foråret, mens efteråret står i kodningens navn.

Bibliotekernes Temasamarbejde er koordineret af Aalborg Bibliotekerne og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Om samarbejdet, der efterhånden har fire år på bagen udtaler tværmediel redaktør ved DR, Nikolaj Vitting Herman:

– På biblioteket får borgerne langt flere hands on-oplevelser med temaerne både igennem aktiviteter og i selve biblioteksrummet. Det er mere end DR kan tilbyde på tv, radio og digitalt. Bibliotekerne giver mulighed for yderligere fordybelse og oplevelse, når man har set eller hørt noget på DR’s platforme og i løbet af ugen besøger sit lokale bibliotek og oplever, at tematikken forsætter der. Så det er klart, at vi er meget glade for at samarbejde med bibliotekerne, fordi vi med hver vores styrker sammen kan tilbyde en dybere og bredere formidling af vigtige emner.

Kommentarer