Viborg

Viborg cykler for Verdens Mentale Sundhedsdag

Torsdag den 10. oktober markerer Cyklistforbundets Viborg Afdeling Verdens Mentale Sundhedsdag med en frisk cykeltur. Arkivfoto fra arrangementet sidste år

Torsdag den 10. oktober skal 21 byer i hele landet ud på den tohjulede, for at markere Verdens Mentale Sundhedsdag. I Viborg er turen 10 km med start Banegårdspladsen klokken 10.

Gode fællesskaber og regelmæssig motion, kan være en stor udfordring, hvis man er psykisk sårbar. Derfor markerer Cyklistforbundets Viborg Afdeling Verdens Mentale Sundhedsdag med en frisk cykeltur, hvor alle kan være med – psykisk sårbar eller ej. Det er gratis at cykle med, og tilmelder man sig inden den 3. oktober får man en gratis halsedisse på dagen. 

– Cyklen kan noget helt unikt, man får både frisk vind i håret og måske en god sludder med andre på sadlen. Og så er Danmark jo en cykelnation, så de fleste en jernhest stående. Derfor er det en oplagt aktivitet til at sætte fokus på Verdens Mentale Sundhedsdag, og hvad det gør at holde sig i gang i fællesskab med andre, siger Inger Larsen Ørbæk, Cyklistforbundet. 

Arrangørerne fortæller, at turen vil blive cyklet i et roligt tempo, som alle kan være med på – det vigtigste er, at det bliver en hyggelig cykeltur for alle. 

Det er nu femte år, at Verdens Mentale Sundhedsdag fejres med cykelture i hele landet. Sidste år trådte mere end 700 friske cyklister i pedalerne. Mennesker med psykiske vanskeligheder slås ofte også med livstilssygdomme og dør i gennemsnit 15-20 år tidligere end resten af befolkningen. Håbet med cykelturene er sprede cykelglæde og inspirere mennesker med psykiske vanskeligheder til hoppe på cyklen – enten alene eller gennem lokale cykeltilbud. 

Det er Bevæg dig for livet – Parasport og Idræt for Sindet og Dansk Arbejder Idrætsforbund, som står bag årets ture i samarbejde med lokale idrætsforeninger og idrætsprojekter. 

– Én cykeltur gør det selvfølgelig ikke alene, hvis man er psykisk sårbar og mangler netværk og motion. Men vi tror på, at deltagerne på turene kan få smag for, hvad det gør at bevæge sig sammen med andre, og måske også får en snak med én fra det lokale foreningsmiljø, siger Sarah Pedersen, som er projektleder i Bevæg dig for livet – Parasport og Idræt for Sindet.

Fakta: Bevæg dig for livet

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Bevæg dig for livet. Visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.

Praktiske informationer:

Startsted: Banegårdspladsen i Viborg

Tidspunkt: 10.00

Kommentarer