Viborg

Viborg Gymnasium og HF byder inden for på Skaldehøjvej i morgen

Se billedserie I morgen kan man blive klogere på uddannelsestilbudene på Viborg Gymnasium & HF. Fremsendte fotos

I morgen tirsdag 8. januar klokken 19 er der orienteringsaften på Viborg Gymnasium & HF på Skaldehøjvej 12 i Viborg. Her kan man møde elever og lærere, der glæder sig til at fortælle om skolen og undervisningen og fremvise skolens flotte, moderne undervisningsfaciliteter.

Viborg Gymnasium & HF tilbyder fire forskellige uddannelser, så det er et hus med mange interesser og fagområder.  Her kan elever hverve både den røde STX-hue, den blå HF-hue og den grå EUX-hue.

Enestående studieretning

På den 3-årige STX har skolen studieretninger inden for for science, biotek, masser af sprog, musik, samfundsfag eller internationalt.

Som det eneste gymnasium i landet tilbyder VGHF nu Mediefag og Informatik og samarbejder i den sammenhæng med blandt andre TV MidtVest og EON Reality.

I løbet af de 3 år er der en sprogrejse, en studietur og faglige ekskursioner i de enkelte fag, så skolefagene får en sammenhæng den omkringliggende verden.

Bredspektret HF

På den 2-årige HF vælger man en fagpakke, og der er noget både til dem, der gerne vil noget med uniformer, pædagogik, kommunikation, innovation, design og arkitektur.  I løbet af uddannelsen skal man i praktik på steder, som passer til fagpakken, og derudover er der en studierejse.

Som noget helt særligt har VGHF den Visuelle HF, som er den eneste af sin art i Danmark. På tre år bliver man både HF-student og en Visuel grunduddannelse. VGHF samarbejder med The Animation Workshop i Viborg – et kraftcenter indenfor Animation i Danmark. Eleverne arbejder med tegning, animation og medier – og kan efterfølgende søge både kreative og andre videregående uddannelser.

Student og landmand

EUX-landbrug, som udbydes i samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole er den største EUX uddannelse af sin art i Danmark. Der er lige nu ikke mindre end 70 EUX-elever på de to skoler og yderligere 30 er ude i praktik. Når de er færdige med deres 4 årige uddannelse er de både faglærte landmænd og student med adgang til de videregående uddannelser.

Elev- og studiemiljø

På Viborg Gymnasium & HF giver vi vores elever de bedste muligheder for at løfte deres faglige niveau og for at alle er en del af skolens unikke elev- og studiemiljø. Der er masser af muligheder på skolen, hvor man er med til det, man interesserer sig for. Det være sig for eksempel idræt, kor, musik, musical, molekylær gastronomi, ’opdigtet onsdag’ for blot at nævne nogle eksempler.

Så der er både plads til faglighed, fællesskab, nysgerrighed i skolens flotte og tidssvarende fysiske rammer på Skaldehøjvej 12 i Viborg.

Det kan man få at opleve ved selvsyn tirsdag 8. januar klokken 19, når skolen slår dørene op for alle interesserede til en aften, hvor man kan få skole at se, tale med både lærere og elever om linier og studiemiljø.

Kommentarer