Viborg By

Viborg kommune del af den rådne banan

Boligportalen Boligdeal.dk har udarbejdet en aktuel analyse som undersøger de geografiske ønsker i mere end 350.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af boligsøgende danskere over en periode på et år.

Analysen gør boligsøgernes interesse for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

48 pladser på kun to år

Analysen viser, at kun få danskere har lyst til at bo i kommuner i den Rådne banan.

– I bunden finder vi Sønderborg, Aalborg, Esbjerg, Hobro, Viborg og Svendborg med indekstal på henholdsvis 1.77, 2.48, 2.5, 2.51, 2.52 og 2.72. Det er tydeligt at disse kommuner så at sige skvatter i den rådne banan, fortæller Thomas Barfod fra Boligdeal.dk.

Viborg kommune placerede sig i 2016 som nummer 35, men er i år faldet med hele 48 pladser til en bundplacering som nummer 83.

Samsø er mest attraktiv

Helt i toppen af indekset ligger Samsø med et indekstal på hele 51.34.

– Det er tydeligt at mange danskere flirter med tanken om at flytte til Samsø, som er sprunget hele 19 pladser frem i indekset i forhold til sidste års analyse. Samsø har gang i et eller andet, hvilket også underbygges af andre analyser, der viser, at mange mennesker ønsker at flytte deres virksomhed til Samsø, oplyser Thomas Barfod.

Om analysen

Danskerne interesse for at bo i forskellige kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100. Formlen bag en given kommunes indekstal er således: (Antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen)x100.

Se den samlede analyse her: https://www.boligdeal.dk/media/569255/boligdealdks-analyse-over-hvor-danskerne-vil-bo-2018.pdf

Kommentarer