Viborg NØ

Viborg Svømmeklub fandt sine værdier – nu hænger de på væggen

Torsdag eftermiddag blev tæppet trukket fra 9 store plakater i Viborg Svømmeklub. De viser klubbens værdier og talentprincipper, som nu er synlige for trænere, udøvere, forældre og gæster i svømmehallen. Foto: Viborg Idrætsråd

Torsdag 24. september om eftermiddagen blev tæppet trukket fra ni store plakater i Viborg Svømmeklub. De viser klubbens værdier og talentprincipper, som nu er synlige for trænere, udøvere, forældre og gæster i svømmehallen.

Ferniseringen er kulminationen på længere tids arbejde, hvor blandt andre klubbens unge svømmere har søgt efter de værdier, som gennemsyrer klubben, og som fremadrettet skal forme klubbens kultur. Sideløbende har klubbens talenttrænere identificeret Team Danmarks principper for det gode talentmiljø.

Det hele hænger nu synligt for alle i svømmehallen ved Søndre Skole.

Ferniseringen blev indviet med tale fra formand for Kultur- & Fritidsudvalget og medlem af Viborg Elites Talentråd, Mads Panny, der roste klubben for at finde ind til kernen af klubbens værdier.

– Det er et virkeligt flot arbejde I har lavet. Klubarbejde og talentudvikling foregår i fællesskaber. Og i stærke fællesskaber er det vigtigt, at alle kender kulturen og den fælles retning. Derfor er det også positivt, at I sammen har reflekteret over praksis og den adfærd, I ønsker at fremme, sagde han blandt andet og sluttede med ordene:

– Nu er det synligt for alle. Tillykke med det!

Glæde, udvikling, fællesskab og vilje

De store plakater på klubbens væg uddyber primært klubbens kerneværdier (glæde, udvikling, fællesskab og vilje) og en række arbejdsredskaber fra Team Danmark (talenthuset, restitutionskoncept og sportspsykologisk koncept).

Det er Mia Duedahl Pedersen, cheftræner i Viborg Svømmeklub, som har faciliteret svømmernes arbejde med klubbens værdier. Hun understreger betydningen af det nye blikfang:

– Kulturen i Viborg Svømmeklub er pludselig blevet tydelig for alle, straks man træder ind i svømmehallen. Ingen kan længere være i tvivl om, hvad vi står for, og hvad vi tror på. Det har også stor værdi i undervisningen. Vi kan pege på væggen og straks minde svømmerne om værdier og træningsmodeller, som de kan bruge til at forstå og strukturere træning, restitution og trivsel med.

Elitekoordinator i Viborg Elite, Lone Simonsen, har været involveret i arbejdet og glæder sig også over den øgede synlighed.

– Det er vigtigt, at vores talentmiljøer kender deres værdier og anvender de gældende principper for talentudvikling. Det gør Viborg Svømmeklub – og den nye værdivæg synliggør det, talentudvikling handler om. Svømmeklubben har på inspirerende vis bekendt sig til det gode talentmiljø, sagde hun.

Lone Simonsen understreger, at Viborg Elite gerne hjælper alle talentmiljøer i Viborg Kommune med lignende forløb – helt indtil værdier og principper hænger på væggen.

Kommentarer