Viborg by

Viborg tager varmt imod kvindelandsholdet

Ved den seneste kvindelandskamp i Viborg var det fodboldpiger fra Ravnsbjerg IF, der hjalp Razak Pimpong med at holde publikum varme med pausedans. Den 12. november danser Razak pausedans med et nyt pigehold, som vinder oplevelsen ved en lokal konkurrence. Foto: Anders Kjærbye, dbufoto.dk

Tirsdag den 12. november klokken 18.00 møder det danske kvindefodboldlandshold Georgien i årets sidste EM-kvalifikationskamp på hjemmebanen i Viborg.

Efter fire sejre i fire kampe og en målscore på 15-0, fører det danske kvindelandhold lige nu kvalifikationsgruppe B i kampen om deltagelse ved EM 2021 i England.

Som altid, når kvindelandsholdet spiller i Viborg, er borgmester Ulrik Wilbek med på lægterne, og han opfordrer alle interesserede til at tage del i fodboldfesten:

– Jeg ved, at DBU og landsholdsspillerne sætter rigtig stor pris på den store opbakning, de får her i Viborg. Og vi skal selvfølgelig give dem så meget rød-hvid medvind her på hjemmebanen, at de kan overvintre på førstepladsen med maksimumpoint og godt med selvtillid i fodboldtasken.

Et varmt og rødt publikum

En – måske – råkold aftenkamp i november kunne muligvis friste nogle få fans til at blive hjemme, men det er der absolut ingen grund til, siger projektleder fra Viborg Idrætsråd, Pia Viller Arendt:

– Vi skal nok sørge for at holde publikum varme. For det første spiller kvindelandsholdet jo så godt, at pulsen automatisk stiger. Trommedrengene fra ArtiMik sætter takten, så alle kan hoppe og klappe sig til varmen under kampen. Og i pausen kan alle fans danse pausedans med Razak Pimpong og et lokalt pigehold.

Vil man varme op inden kampen, er der masser af muligheder i fanzonen foran stadion, som er åben allerede fra kl. 16.00. Her kan man f.eks. få varmen ved at teste sine fodboldskills, og kommer de røde kinder ikke af sig selv, kan man få lidt hjælp, der hvor man kan få Dannebrog malet på kinderne.

Pia Viller Arendt opfordrer i øvrigt alle tilskuere til at møde op i rødt, så Energi Viborg Arena skifter farve fra grønt til rødt.

Åbne træninger

For de fans, der ikke kan vente med at møde deres favoritspillere til den 12. november, er der mulighed for at følge to af kvindelandsholdets træninger, mens holdet er samlet i Viborg op til kampen.

De åbne træninger foregår på Viborg FF’s træningsanlæg, Kirkebækvej 94 i Viborg:

  • Torsdag den 7. november, kl. 15.00 – 16.30
  • Fredag den 8. november, kl. 11.00 – 13.00

I forbindelse med disse træninger får kvindelandsholdets fans mulighed for at komme helt tæt på stjernerne og få en autograf. Når man ikke at få en autograf den 7. eller 8. november, kommer muligheden igen efter kampen den 12. november. Her kaster de danske landsholdsspillere nemlig bolde ud til publikum, og efterfølgende kommer de rundt langs banderne for at skrive autografer.

Kommentarer