Viborg By

Viborg tog hul på nyt Steet Mekka i Banebyen

Direktør for Game, Morten Bo Andersen var frisk på selv at vælte den første væg. Foto: Viborg Kommune

Viborg Kommune tog helt bogstaveligt hul på et nyt kapitel af Viborg Baneby i torsdags, da den føste mur til det kommende Street Mekka blev væltet.

Torsdag 18. maj blev den første betonmur væltet i den gamle Vestas-bygning i Viborg som det officielle startskud på den omfattende renovering, der skal omdanne huset til GAME Streetmekka Viborg – et nyskabende hus for gadeidræt og street art.

Artiklen fortsætter under billedet…

Kasper Funk talte på vegne af de kommende brugere og sagde blandt andet på vegne af de børn, han til daglig underviser: “De ved ikke helt, hvad det bliver endnu – men de glæder sig!” Foto: Viborg Kommune

“Vi skaber rammerne – de unge fylder dem ud”

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Per Møller Jensen, der holdt åbningstalen sammen med direktør for Game, Morten Bo Andersen.

Per Møller Jensen takkede de mange samarbejdspartnere i projektet – herunder særligt de kommende brugere, som har bidraget med vigtige input til husets indretning. Han indrømmede desuden, at han knap nok kender de mange definitioner og forkortelser på de aktiviteter, der skal foregå i huset, og fortsatte:

– Men det er heller ikke så vigtigt. Det, der er vigtigt er, at det er de unge selv, der definerer og organiserer aktiviteterne. Vi skaber rammerne. De unge bestemmer, hvad der skal fyldes i dem.

Artiklen fortsætter under billedet…

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Per Møller Jensen, holdt åbningstalen sammen med direktør for Game, Morten Bo Andersen. Foto: Viborg Kommune

Fakta

Game Streetmekka Viborg er en del af projektet Viborg Baneby. Det var oprindeligt Boligselskabet Sct. Jørgen, der ejede bygningen på Mark Stigsvej, hvor Vestas tidligere producerede møllevinger.

Bag projektet, som samlet løber op i 23 millioner kroner, står sammen med Viborg Kommune gadeidrætsorganisationen Game, Realdania, TrygFonden og Nordea-fonden samt Lokale og Anlægsfonden. Og det er et team bestående af Totalentreprenør Thomas Andersen, Arkitektfirmaet Effekt ogingeniørfirmaet Rambøll, der skal udføre forvandlingen.

 

Mange mennesker var mødt op for at overvære det spektakulære syn, da den første betonmur i den gamle møllevingefabrik blev væltet. Foto: Viborg Kommune

Kommentarer