Viborg by

Viborg i top fem blandt europæiske julebyer

Det norske kvindemagasin Kamilles artikel studeres af Nadia Mogensen og Majbritt Theunissen fra VisitViborg. Fremsendt foto

‘Julebyen Viborg’ havde i 2017 besøg af norske journalister, og det har resulteret i, at Viborg nu er havnet i et flot selskab med fire andre europæiske byer.

Vinterland i Oslo, Frankrigs ældste julemarked i Strassbourg, julemarkedernes ’mor’ Hamburg og polsk pynt og håndværk i Gdansk. Det er et selskab Julebyen Viborg, ifølge det norske magasin Kamille, nu er et værdigt medlem af.

I december for et år siden besøgte en række journalister fra Norge Julebyen Viborg. Med på turen var også en medarbejder fra VisitDenmark i Oslo, som faldt pladask for Viborgs charmerende juletorv og gågaderne.

– I samarbejde med blandt andre Aarhus fik vi arrangeret en pressetur sidste år, da Jul på Nytorv var ganske nyt. Med på turen var Jennifer Bråten fra VisitDenmarks kontor i Oslo. Det fortæller turistchef Charlotte Kastbjerg.

Egentlig skulle delegationen ikke have besøgt Viborg, fortæller hun:

– Men vi fik dem overtalt, og de var vældig begejstrede. Efterfølgende var der sidste år blogs og artikler om Jul i Viborg, men vi var spændte på, om vi kunne få en effekt ud af det i forbindelse med dette års juleaktiviteter, siger turistchefen.

Et must for juleglade, norske kvinder

I september blev VisitViborg kontaktet, da kvindemagasinet Kamille i Norge ville skrive om julemarkeder i Europa, som de norske kvinder ikke må gå glip af.

– Heldigvis har Viborg Handel haft fotografer på julemarkedet sidste år. De har taget flotte billeder, der er med til at beskrive den danske hygge og intime atmosfære. Og nu er Viborg altså havnet i selskab med blandt andet Hamburg, som er vældig kendt for deres julemarkeder. Det kan vi da kun være stolte af, siger en tilfreds Charlotte Kastbjerg.

Også hos Viborg Handel er man glade for omtalen, som skal være medvirkende til at sprede budskabet om Julebyen Viborg endnu længere ud.

– Det er fantastisk, at vi også har fået udenlandske journalister til Viborg for at opleve vores juleaktiviteter. Samarbejdet med VisitViborg har resulteret i, at der også i år har været pressebesøg fra Norge. Ligeså fantastisk er det, at de også skriver om det på forhånd, altså allerede i november. Det vidner om, at vi i fællesskab og ved en fokuseret indsats kan skabe synlighed, som er godt for detailhandlen, overnatningsstederne, kommunen og alle andre, som har glæde af, at Viborg gør et stort nummer ud af julen. Og når vi så havner i selskab med Hamburg, Gdansk, Strasbourg og Oslo, så er det da helt vildt godt, lyder det fra en tilfreds Helle Sørensen, handelschef i Viborg.

– Om Viborg får flere norske gæster i december måned på sigt, kan vi kun håbe på. Men vi vil blive ved med at fortælle dem om den skønne plet midt i Jylland, som nu også byder på dansk julehygge og danske delikatesser, som magasinet Kamille så fint beskriver det i artiklen, slutter turistchefen.

Kommentarer