Viborg

Viborg valgt som vært for VM i duatlon i 2020

EM i duatlon 2019 blev afviklet i Viborg maj 2019. Foran Viborg Domkirke ses på billedet fra venstre mod højre: Sølvvinder Jan Petralia (Belgien), guldvinder Dann De Groot (Holland) og bronzevinder Gonzalo Fuentes (Spanien). Foto: Ingo Kutsche

Den internationale triatlonunion, ITU, har valgt Viborg Kommune som vært for VM i middeldistance duatlon i 2020.

Det store VM-stævne kommer til at foregå i Viborg og omegn lørdag den 16. maj 2020, hvor verdenseliten skal dyste om VM-medaljer i middeldistancen i duatlon, som består af 10 kilometer løb, 60 kilometer cykling og til sidst 10 kilometer løb. Løbet arrangeres for 13. år i træk af den internationale organisation Powerman Association.

Belønnes for godt værtskab

ITU belønner Viborg Kommune for godt værtskab ved EM-duatlon-stævnet Powerman i maj måned i år ved også at vælge Viborg som VM-vært i middeldistance duatlon i 2020 – endda med mulighed for også at blive vært for i 2021 og 2022. Ved at holde VM samme sted som det seneste EM ønsker ITU at opbygge et tilbagevendende event, som kan skabe større fokus på sporten i de lande, hvor duatlon ikke er så kendt.

Borgmester Ulrik Wilbek siger i forbindelse med tildelingen af VM-værtskabet.

– Vi vil gerne tiltrække store events til Viborg Kommune, og vi er derfor rigtig glade for tildelingen af VM i duatlon. Det sætter Viborg på verdenskortet, og så trækker begivenheden gæster til området, som skaber omsætning på hoteller, i butikker med videre. Samtidig betyder det, at vi, der bor her i kommunen, kan begynde at glæde os til endnu en stor sportsoplevelse næste år.

Et kæmpe skulderklap

Også eventdirektør for Powerman Viborg, Jacob Sonne-Schmidt, som stod for planlægningen af dette års EM, er begejstret for nyheden og siger i den forbindelse.

– Da vi planlagde EM i duatlon skabte vi en rute, der både gik gennem Viborgs historiske bydel og omegnens smukke natur for at give deltagerne en unik oplevelse. Vi håbede derfor naturligvis på at komme i betragtning til et VM. Nu er vi så valgt som værter i 2020 med option på de næste to år er. Det er bare et kæmpe skulderklap til Viborg, mener han.

Arrangørerne skal tage højde for skrappere regler for ruter og sikkerhed, når EM opgraderes til VM. Af sikkerhedsmæssige grunde kræver ITU, at alle veje på ruten afspærres, og arrangørerne går derfor allerede nu i gang med at finde den optimale cykelrute.

Det er ikke kun verdens bedste atleter, der kan tilmelde sig eventet. Der vil og også vil være ruter, som motionister kan deltage i. Tilmeldingen åbner den 13. oktober 2019.

Læs mere om Powerman og tilmelding på powermandenmark.com

Kommentarer