Viborg by

Viborg-virksomhed modtager erhvervspris

Pressefoto

Viborg-virksomheden Luksushuse.dk har netop fået overrakt erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019. Virksomheden klarer sig bedst blandt ca. 89.500 virksomheder i Region Midtjylland.

Spar Nord og BDO har fundet de 200 virksomheder i Region Midtjylland, som over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle nøgletal. De 200 virksomheder får tildelt den nystiftede erhvervspris Succesvirksomhed 2019, der fremover hvert år skal uddeles til de i alt 1.000 virksomheder – 200 for hver af landets fem regioner – der leverer de mest overbevisende finansielle resultater.

En af de nykårede vindere er Luksushuse.dk i Viborg, som er specialister i feriehusudlejning af store poolhuse med aktivitetsrum og med plads op til 30 personer.

– Vi sælger et meget efterspurgt nicheprodukt og er af den grund en virksomhed, hvor tingene somme tider går rigtig stærkt. Derfor er det vigtigt, at vi indimellem stopper op og nyder vores succeser. Vi er derfor meget glade for at modtage den her pris, som er et stort skulderklap, siger en glad Heidi Wirenfeldt, der er udlejningschef hos Luksushuse.dk, og fortsætter:

– Kåringen er et tegn på, at det går rigtig godt og er en stor anerkendelse af vores hårde arbejde. Det er således en fælles indsats fra alle vores medarbejdere, og derfor også en fælles fortjeneste, at vi nu er blevet kåret som Succesvirksomhed 2019.

Luksushuse.dk beskæftiger i dag syv fastansatte medarbejdere og et par studentermedhjælpere på Livøvej 2A i Viborg. Luksushuse.dk har netop fået overrakt prisen af repræsentanter fra Spar Nord og BDO, der består af en Succesvirksomhed-statuette og et diplom.

Formålet med prisen er at hylde de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, som leverer et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne, og som mestrer det lange seje træk. Det er typisk virksomheder, som ikke nødvendigvis får opmærksomhed med innovative produkter, storstilede eksporteventyr eller kortvarige og lodrette vækstrater, men som er hverdagens helte.

Senere på efteråret afholder Spar Nord og BDO en finale, hvor den absolut største succeshistorie i Region Midtjylland udpeges og fejres. Derudover uddeles tre særpriser til virksomheder, der har udmærket sig inden for bæredygtighed, jobskabelse og digital omstilling.

Fakta om ”Succesvirksomhed 2019”

Spar Nord og BDO har udviklet en ny metode til at identificere landets mest succesfulde virksomheder. Samtlige danske virksomhedsregnskaber de seneste fem år er blevet gennemgået, og alle virksomheder har fået mellem 0 og 20,5 point. Her skiller 200 virksomheder pr. region sig ud målt på følgende parametre:

  • Kontinuerlig vækst i resultat før skat for de seneste fem år: Kan resultere i mellem 0 og 5,5 point.
  • Sundhed i seneste regnskabsår: Soliditetsgrad i procent: Kan resultere i mellem 1 og 3 point.
  • Kontinuerlig vækst i egenkapital: Konsolidering, der tillader investering: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.
  • Forrentning af egenkapital: Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.

Kommentarer