Land og by

Viborgs institutioner blandt landets højeste antal lukkedage

Arkivfoto

Nyt overblik over kommunernes planlagte lukkedage for 2017 viser udsving fra 0 til 22 dage. Børne- og socialminister Mai Mercado understreger, at kommunerne skal overholde aftalerne om lukkedage.

Når det kommer til antallet af lukkedage i børnenes daginstitutioner, så er det ikke helt ligegyldigt, hvilken kommune du bor i.

Således må forældre til børn i institutioner i Viborg Kommune finde sig i 19,2 lukkedage om året, og det er blandt det højeste af alle landets kommuner.

Til sammenligning har Næstved og Lemvig kommuner begge steder 22 lukkedage om året, mens andre kommuner har ganske få, eller slet ingen, som det blandt andet er tilfældet i Esbjerg, Vejen og Billund.

Se opgørelsen over lukkedage her

Børne- og socialminister Mai Mercado siger:
”Når vi taler om lukkedage, så er det vigtigste for mig som minister, at børnefamilier har fleksible dagtilbud, der passer til en travl hverdag, og at børnene kan møde om morgenen til trygge rammer. Derfor skal kommunerne selvfølgelig overholde aftalerne om, at man ikke holder løsrevne lukkedage for eksempel midt i en arbejdsuge. Der skal være et lavt pasningsbehov, når der holdes lukkedage, og der skal altid være et reelt og godt alternativ for dem, der alligevel har brug for pasning.”

Kommentarer