Land og by

Viborgs institutioner bliver ikke strejkeramt

Tirsdag morgen blev der varslet strejke på 171 skoler, der fordeler sig på i alt 10 kommuner landet over, men Viborg Kommune er ikke på listen.

Danmarks Lærerforening (DLF) og pædagogernes fagforbund (BUPL) udsendte tirsdag morgen et strejkevarsel. Fagforbundene har varslet konflikt i 10 kommuner, hvor skoler og institutioner kan blive lukket.

– Vi gør det her, fordi vi vil tvinge arbejdsgiverne tilbage til forhandlingsbordet, siger Gordon Ørskov Madsen, der er formand for Danmarks Lærerforenings Overenskomstudvalg, til Altinget.

Kommunernes Landsforening (KL) har endnu ikke reageret på strejkevarslet, og det vides derfor ikke, om KL vil varsle lockout.

Forhandlingerne om en ny overenskomst for de offentligt ansatte er for foreløbigt havnet i Forligsinstitutionen, hvor forligsmand Mette Christensen skal forsøge at få parterne til at nå til enighed om en ny aftale.

Hun har mulighed for at udsætte en eventuel konflikt i alt to gange fjorten dage, og derfor kan lærerne på de 171 skoler senest ende med at komme i strejke i starten af maj.

Kommentarer