Viborg by

Viden i hverdagen sætter fokus på Viborg Sygehus

Museumsinspektør Peter H. Iversen

Viborg Sygehus er en bygning, der rager højt op og præger Viborgs bybillede. Med udgangspunkt i bogen ”Det midtjyske Rigshospital” vil museumsinspektør Peter H. Iversen fortælle om Viborg, som i 150 år har været én af de vigtigste sygehusbyer i Vestdanmark.

Samfundet og den medicinske udvikling har præget hverdagen på sygehuset fra en tid, hvor en blindtarmsbetændelse krævede et halvt års indlæggelse, til i dag hvor hofter bliver skiftet ambulant.

Du får indsigt i, hvad et bulgarsk badehotel har at gøre med Viborg Sygehus, og hvor mange sygeplejersker der kan bo på 8,15 kvadratmeter. Sidst, men ikke mindst fortæller museumsinspektøren, hvad en helipad og en elevatorskakt har tilfælles? Og kan det kan passe, at Heibergs Allé er opkaldt efter Johanne Louise Heiberg.

Svaret er du garanteret til arrangementet på Skakbrættet.

Lokalt samarbejde vækker historien til live

Du kan høre Peter H. Iversen fortælle om Viborg Sygehus’ historie tirsdag den 22. oktober kl. 19.00 på Hovedbiblioteket i Viborg. Der er fri entré, og tilmelding er ikke nødvendigt.

Viborg Bibliotekerne og Viborg Stifts Folkeblad sætter sammen spot på de lokale eksperter i Viborg Kommune i foredragsrækken ’Viden i hverdagen’. Foredragene henvender sig til alle nysgerrige borgere, der ønsker at blive lidt klogere på samfundsaktuelle emner.

Kommentarer